Celozrnné lívance s jablky

Celozrnné lívance s jablky

připravte si:

  • 300 ml rostlinného mléka
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce pohankových vloček
  • 1 biovejce
  • 1⁄2 lžíci kokosového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • datlový sirup
  • ořechy na zdobení

na jablka si připravte:

  • 3 jablka
  • 1 lžíci přepuštěného másla ghí
  • 1⁄2 lžičky skořice
  • 1 lžíci kokosového cukru

  • V míse smícháme vše sypké, přilijeme rostlinné mléko a přimícháme vejce.
  • Vyšleháme hladké těsto a na rozehřáté pánvi potřené olejem dáme 1 lžíci těsta a z ní vytvoříme lívanec.

  • Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme. Já používám kráječ na jablka, které odstraní střed a zůstanou krásné měsíčky.

  • V rendlíku rozpustíme ghí, přidáme jablíčka, skořici, lžíci vody a lžíci kokosového cukru.

  • Podusíme asi tak 10 minut.

Lívance přelijeme jablíčky, dochutíme datlovým sirupem a posypeme např. vlašskými nebo pekanovými ořechy.

Dobrou chuť přeji

Čisté tělo, čistá duše! Raw Superfoods

Potraviny, které jsou nejzdravější a nejprospěšnější na této planetě. Potraviny, které jsou plné vitamínů a antioxidantů. Potraviny, které nemají žádná “ale”. Potraviny, které zkvalitní a prodlouží váš život. Nejlepší životní investice je vždy do našeho zdraví!