Cizrnový falafel

Cizrnový falafel

Připravte si:

  • 2 šálky namočené cizrny (cizrnu namočíme přes noc, množství odpovídá cca 250 g sušené cizrny)
  • 1 šálek nasekané jarní cibulky
  • 1⁄2 šálku nasekané petrželky
  • 1 polévkovou lžíci drceného kmínu
  • 1-2 lžičky soli
  • špetku chilli sušeného nebo čerstvého

  1. Cizrnu namočenou přes noc slijeme a dáme do mixéru. Nasekáme ji.
  2. Smícháme s ostatními surovinami, dáme do lednice na 20 minut odpočívat.
  3. Poté vypracujeme 3-4 cm velké placičky a pečeme na 220 st.C na 20 minut.
  4. Během pečení 1 krát otočíme a potřeme olivovým olejem.
  5. Dobrou chuť Vám přeji.

Kombinace falafelu a batátového pyré tvoří dokonalý hlavní chod s vyváženou chutí, spoustou živin, který uspokojí i mlsné jazýčky.