Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo

Domácí máslo (výroba: stačí šlehat 3 smetany ke šlehání s obsahem min. 33% tuku elektrickým šlehačem do zdrcnutí. Až se oddělí voda a tuk, máslo vyjmete cedníkem a propláchnete pod tekoucí vodou! Tuhý tuk dáte do formy, nebo zabalíte do pečícího papíru a vytvarujete kostku! Je to velmi jednoduché. Pokud chcete bylinkové máslo, stačí dochutit viz níže)
 
 
  • 3ks smetany 33% (Doporučuji smetanu z bio farmy.) 
  • 1ks taveného sýra
  • kapku olivového oleje
  • sůl dle potřeby
  • trochu čerstvého oregána
  • 1 lžička koření na pizzu bio
  • 2 stroužek česneky utřené do hladké pasty, doporučuji použít sůl a utřít nožem
  • čerstvé lístky bazalky dle chuti, nebo trošku čerstvého rozmarýnu 
Nejlépe chutná s celozrnnou domácí bagetou