Podzimní salát s červenou řepou

Podzimní salát s červenou řepou

Jak na červenou řepu podzimní salát

  • 2 menší kusy červené řepy
  • olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 sladké pomeranče a zralé avokádo
  • 100 g rukoly
  • listy kadeřavého salátu
  • 100 sýra balkánského sýra
  • hrst vlašských ořechů

Postup

  1. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, potřeme trochou olivového oleje a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
  2. Pomeranče důkladně oloupeme a zbavíme slupky i blanky.
  3. Ořechy nasekáme na větší kusy a na suché pánvi je lehce orestujeme.
  4. Salát a rukolu omyjeme a osušíme.
  5. Na talíře vyskládáme salátové listy, na ně rozložíme upečenou řepu, posypeme rukolou, pomerančem, rozdrobeným sýrem a opraženými ořechy. Nakonec lehce zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Fresh s červenou řepou

Použijte suroviny na obrázku a důkladně rozmixujte. Na podzim přidejte zázvor!Osladit můžete medem, případně javorovým sirupem!