VYNIKAJÍCÍ ČOKOLÁDOVÝ RAW DORT S BORŮVKAMI

VYNIKAJÍCÍ ČOKOLÁDOVÝ RAW DORT S BORŮVKAMI

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Korpus:

  • 200g datlí,
  • 2 hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
  • 4 lžíce mletého kokosu,
  • 1 lžíce raw-kakaa,
  • MALÁ špetka soli
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje

Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  • 400-500 ml vody,
  • sáček kakaového másla,
  • asi tak třetina až polovina balení raw kakaa (toho baleného v plastové lahvovité krabičce- kolik je to lžic, nevím, SKUTEČNĚ DLE CHUTI 2-4 LŽÍCE), nebo můžete stejně jako já (použít klasické Bio kakao a dort je chutnější)
  • 4 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
  • špetka soli,
  • 400 g kešu oříšků,
  • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti)

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

Zdobení

  • Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.